Darabonként havi 2100 forintért ad kölcsön egy Csányi Sándorhoz köthető vadászházba festményeket a Magyar Nemzeti Galéria

POLITIKA
2016 április 28., 9:49
comments 74

Miután kiderült, hogy egy Habony Árpádhoz köthető ingatlanba kötöttek ki azok a festmények, amiket a Szépművészeti Múzeumból kölcsönöztek ki, az Átlátszó körbekérdezte a többi állami képtárat, hogy kinek és milyen feltételekkel adtak kölcsön festményeket.

Így került elő egy 1993-as szerződés a lap szerint, amit a Magyar Nemzeti Galéria kötött az akkor még állami tulajdonban lévő Bólyi Mezőgazdasági Zrt.-vel. Akkor még ingyen jártak a festmények. A cég 2007-ben került több áttételen keresztül Csányi Sándor érdekeltségébe, 2010 óta pedig már fizet is a festményekért, amelyek irodáit és vadászházait díszítik. A festmények összértéke 23,4 millió forint, a havi díj festményenként 2117 forint és összesen 32 festményről van szó.

Ezek a cég tájékoztatása szerint mind az MNG raktárában álltak, kihasználatlanul.

Az is kiderült, hogy a festmények a központi irodaház tárgyalótermeiben, irodáiban és a békáspusztai vadászházban találhatóak meg. További számos részlet az Átlátszó cikkében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt