Mindenféle biztosítás nélkül adta oda a Szépművészeti Habonynak az antik festményeket

2016 április 14., csütörtök 8:46
68

Az Átlátszó közadatigényléssel akarta kikérni a Szépművészetitől, hogy milyen biztosítási szerződéseket kötöttek arra a 10 festményre, amelyeket még 2013-ban adtak kölcsön Habony Árpádnak a Szerb utca 9-be. Csakhogy a Szépművészeti Múzeum válaszából kiderül, hogy nincs mit kikérni, mert a 300 millió forint értékű festményekre egyáltalán nem kötöttek biztosítást, amíg Habony falán lógtak.

Baán László, az intézmény vezetője, aki korábban a múzeum épületét is kölcsön adta Habony esküvőjére, azt mondta a lapnak, hogy a képeket bérlő Brand Lab Kft.- vel aláírt szerződésben kikötötték, hogy a cég teljes kártérítési felelősséget vállalt a műtárgyakért. Mivel azonban a cég akkori, 56 millió forintnyi saját tőkéje nem fedezte a festmények 300 milliós biztosítási értékét, a szerződés előírta egy kereskedelmi biztosítás megkötését.

A Brand Lab-ot egyébként az a Halkó Gabriella vezeti, akit nemrég az Andy Vajna-féle TV2 gazdasági igazgatójának neveztek ki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt