Nagyon trágár szavak és sátánozás is elhangzott az amerikai elnökválasztás hevében

külföld
2016 április 28., 13:56
comments 97

"Ő maga a hús-vér Lucifer" - mondta John Boehner a Stanford egyetem rendezvényén Ted Cruz elnökjelöltről.

Boehner tavaly szeptemberig volt a republikánusok frakcióvezetője és a párt mérsékeltebb szárnyához sorolják. Vele szemben Ted Cruz volt a hangadója annak a csoportnak a párton belül, amely semmilyen együttműködésre vagy engedményre nem volt hajlandó a demokratákkal és Obama elnökkel. A republikánus belharcok évekig tartottak a mérsékeltebbek és a radikálisok között (utóbbiak a Tea Party mozgalom támogatását élvezték), a vége pedig az lett, hogy Boehner távozott, Cruz pedig elnökjelölt lett.

Ted Cruz. Fotó:  SAUL LOEB / AFP
photo_camera Ted Cruz. Fotó: SAUL LOEB / AFP

Boehner tovább ment Cruz gyalázásában az egyetemi vitaesten: "Vannak demokrata és republikánus barátaim is. Majdnem mindenkivel ki tudok jönni, de soha az életben dolgoztam nála nyomorultabb fasszal." (Eredetiben: "I have Democrat friends and Republican friends. I get along with almost everyone, but I have never worked with a more miserable son of a bitch in my life.")

A mérsékeltnek tartott Boehner ezután azt mondta, hogy inkább szavaz Donald Trumpra, mint Cruzra. (NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.