Tankönyvbemutatón jelent meg titokban Matolcsy György

bűnügy
2016 április 28., 10:05
comments 147

Az MNB-botrányok kirobbanása óta Matolcsy György elérhetetlen, nincsenek nyilvános programjai, az MTI programajánlójában sem volt feltüntetve semmiféle rendezvény a hétre, amin számítani lehetett volna a megjelenésére.

De attól még, hogy Matolcsy nem szeretne újságírókkal találkozni, természetesen nem állt le körülötte az élet, az MTI-ből most például kiderült, hogy a jegybankelnök egy új műfajt talált fel: a titkos tankönyvbemutatót.

Matolcsy György ugyanis csütörtök délelőtt bemutatott egy új tankönyvet, a középiskolásoknak szánt, Iránytű a pénzügyekhez című kötetet. De a bemutatóra nem csak mi nem kaptunk meghívót, sehol máshol sem írtak arról, hogy a rendezvényen felbukkan majd a jegybankelnök.

Az MTI viszont tudott róla, ők össze is foglalták, amit Matolcsy elmondott: nevezetesen, hogy a következő tanévben a középiskolákba kerülő kiadvány mérföldkövet jelent a pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatásában, terjesztésében.

Ha lesz szó arról benne, hogy hogyan lehet sokmilliárd forintnyi közvagyont rokonokon keresztül magánvagyonná alakítani, akkor ez egész biztosan így lesz.

A tankönyvet a jegybank alá tartozó Pénziránytű Alapítvány adja ki, és még az alapítvány honlapján, ahol az ünnepélyes könyvbemutatóról írnak, sem említik, hogy Matolcsy György részt vesz ezen. Hogy meglepődhettek, amikor mégis felbukkant.

Update: Levélben jelentkezett a Pénziránytű Alapítvány, és kérték, hogy jelezzük, a könyvbemutatót nem az MNB vagy az MNB elnöke, hanem az alapítvány szervezte.

És "a tankönyvbemutató nem volt titkos, a rendezvényre elsősorban a tankönyv szerzői, a Pénziránytű Alapítvány résztvevői, középiskolai tanárok és a tankönyv akkreditációjában részt vevők kaptak meghívást. A rendezvényre az oktatással foglalkozó szaksajtó kapott meghívást, a rendezvényre alapítványunk összesen 16 meghívót küldött ki szakmai médiumoknak az MTI és az MTVA mellett, a sajtóközleményt pedig 35 médiumnak küldték meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.