A kormány elveszi az uberesek jogosítványát

közlekedés
2016 április 29., 10:53
comments 543

Akit ezentúl engedély nélküli személyszállításon kapnak, 9 büntetőponttal sújtják, második alkalommal pedig újabb kilenccel - az összesen 18 pont, úgyhogy minimum hat hónapra ugrik a jogsi - jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

Az uberezésen kapott delikvensek autójának forgalmi rendszámát eddig fél évre lehetett bevonni, ezután, ha másodszor is rajtakapnak valakit, három évre elveszik a rendszámát.

Az illegális személyszállítást lehetővé tévő honlapokat és alkalmazásokat - például az Uber appot - egy évre blokkolhatják az új rendelet értelmében, amit persze még az országgyűlésnek is el kell fogadnia. De nyugi, az országgyűlés el fogja fogadni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.