Egy aprósággal csak nem foglalkozott az MNB felügyelőbizottsága

gazdaság
2016 április 29., 17:18
comments 95

Ma ülésezett az MNB felügyelőbizottsága. Ennek a testületnek egyetlen ellenzéki tagja van, a jobbikos Nyikos László, a többiek mind kormánypártiak, köztük az elnök, Papcsák Ferenc.

Egy dologgal nem foglalkoztak: az alapítványok nyakló nélküli pénzköltésével, amivel kapcsolatban lassan egy hete botrány van. Papcsák azt állította a Napi.hu-nak, hogy majd júniusban előveszik a témát, de egyébként

„személyes véleményem az, hogy az MNB felügyelőbizottsága csupán azt vizsgálhatja, hogy törvényesen zajlott-e az alapítványok létrehozása és a vagyonátadás”,

mondta a többmilliós fizetése mellé havi félmilliós Audit is kapó politikus.

Viszont újra leszavazták Nyikos jelentését az ingatlanvásárlásokról, amiben súlyos kifogásokat fogalmaz meg, például az Eiffel Palace megvásárlása után egy offshore cég által behúzott hárommilliárdos osztalékkal kapcsolatban.

Megállapították azt is, hogy az Értéktár program, aminek keretében műkincseket vásárolgatnak, teljesen rendben van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.