"Gyalázni ingyen is lehet minket, ahhoz nem kell 60 milliós támogatást kapni" - Tarlós visszaszólt a Fesztiválzenekarnak

ZENE
2016 április 29., 13:42
comments 294

A fővárosi közgyűlés szerdán 260-ról 60 millióra csökkentette a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) támogatását. Fischer Iván karmester erre videóüzenetben reagált, és felsorolta, milyen fellépések maradnake el a megszorítás miatt.

A zenekar flashmobot szervez, amire várja Tarlós Istvánt is, hogy magyarázatot adjon a döntésre. Szerdán azt nyilatkozta a BFZ, hogy a döntésről egyáltalán nem egyeztettek velük előzetesen.

A főpolgármester nem várt sokat a válasszal. Péntek délután, a kéthetente aktuális sajtótájékoztatóján közölte, hogy a BFZ 100 millióval többet kap az államtól normatívaként, és nem árt ezt is fejben tartani. A jelenlévő újságírók nem hagyták annyiban a kérdést, mire Tarlós begurult, és azt mondta:

„ha 3-4 ember elmegy nyugdíjasokhoz és azoknak zenélget, az szép feladat, de nem számít fellépésnek”.

Ezzel arra célzott, hogy Fischerék többek között 10 idősek otthonába szervezett fellépést is kénytelenek lemondani a megvonás miatt - néhány egyházi, 43 gyerekeknek beígért, és több külföldi fellépés mellett.

Tarlós szerint a zenekar egyenesen megfenyegette a közgyűlést.

"Gyalázni ingyen is lehet minket, ahhoz nem kell 60 milliós támogatást kapni" - mondta még a főpolgármester, aki aztán a kérdések végére valamelyest megenyhült, és azt ígérte, hogy a júniusi költségvetés-módosításnál még visszatérnek a kérdésre; addig viszont mindenki értse meg, hogy Budapestnek takarékoskodnia kell. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.