Idén eddig 28 tigrist lőttek le orvvadászok Indiában

Állatvédelem
2016 április 29., 15:42

Orvvadászok több tigrist öltek meg Indiában az év első négy hónapjában, mint tavaly egész évben, 28 vadmacskát gyilkoltak meg. A tigrishúst és -csontot a kínai tradicionális gyógyászatban használják fel, ezért nagyon jó árat fizetnek érte a feketepiacon.

Indiában él a világ tigrispopulációjának több mint a fele, a 2014-es számlálás szerint több mint 2200 egyed. A globális tigrisfórum április elején közzétett adatai szerint tavaly a vadon élő tigrisek száma mintegy 3890 egyedet tett ki világszerte és először növekedett egy évszázad után. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.