Nézed, de nem hiszed el, hogy ez igaz lehet: Kovács Zoltán a VS újságíróinak fizetését kéri számon

Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtök esti gyakorlatilag azonnal legendássá vált interjút adott Kálmán Olgának az Egyenes beszédben, aminek leghíresebb pillanata az

"- Önök ezt megpróbálták eltitkolni!
- De sikerült?" - párbeszéd.

A méltán korszakalkotónak neveztt kommunikációs húzás mellett viszont volt egy része a beszélgetésnek, ami a maga nemében ennél is súlyosabb.

Ebben Kovács Zoltán kormányszóvivő számonkéri a VS felmondott újságíróit, hogy visszaadták-e a fizetésüket.


Míg a "de sikerült" visszakérdezésnek minden cinizmusa mellett volt valami bája is, erre a produkcióra tényleg nehéz szavakat találni.

A hatalom képviselője, miközben hárít minden kérdést, amit a jegybank, Matolcsy György, a magyar kormány, vagy bármely más, valóban elsődleges felelős érintettségéről szól, az újságírók fizetését kéri számon.

Azokét az újságírókét ráadásul, akik közül Joób Sándor konkrétan tényleg vissza is adta a fizetését, a VS-től eddig felmondó további tizenkét ember pedig minden politikusnál és cégvezetőnél inkább vállalta a következményeket a milliárdos korrupciós botrányban.

Nem Matolcsy György, nem Száraz István, nem Szemerey Tamás, nem Polt Péter, nem a közvagyonjelleg-törvényt elfogadó fideszes képviselők mindegyike, hanem tizenkét újságíró vállalt fel eddig bármiféle felelősséget.

A magyar kormány ezek után beléjük rúg még egyet.