Prievara Tibor megkérte a diákjait: az óra alatt küldjenek neki sms-t úgy, hogy ő nem veszi észre

2016 április 29., péntek 9:46
225

Különös kísérletsorozatról számol be a tanárblogon Prievara Tibor, a Madách Gimnázium angoltanára, aki tavaly megkérte a diákjait, hogy az óra alatt küldjenek neki sms-t, de úgy, hogy ő ne vegye észre.

"Elég magabiztos voltam, azt gondolván, hogy azért nagyjából tudom, hogy mi minden történik körülöttem. Csúnya bukás lett a vége, csak az nem küldött sms-t, aki nem akart"

- írja a tanár a a blogon. Prievara idén megismételte a kísérletet, és nem hitt a szemének:

"Az, hogy 15 perc után kaptam a 17 fős csoportból 10+ sms-t, az hagyján. És tényleg nem vettem észre - pontosabban az elsőt lebuktattam, és ettől nagy lett a mellényem. No mindegy, aztán kezdődött az igazi macska-egér játék. Volt, aki először csak egyszerűen felhívott Messengeren, és volt, aki a táblán látható tízsoros kiírást küldte el hibátlanul. És ez mind semmi, mert olyan is, aki megcsinált egy feladatot, majd lefényképezte, és ezt továbbította nekem messenger-en, egy üzenettel, hogy akár ki is javíthatnám. Aztán az egyik diák angol szavakat kérdezett, és megint más az elolvasandó olvasmányból két teljes bekezdést kimásolt és elküldött."

A tanulság?

"Ismét bebizonyosodott - fogalmunk sincs arról, hogy mi történik az osztályteremben ... már ha nem akarják a diákok, hogy fogalmunk legyen."

További megdöbbentő részletek a Tanárblogon és a Hvg Online-on.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt