Prievara Tibor megkérte a diákjait: az óra alatt küldjenek neki sms-t úgy, hogy ő nem veszi észre

oktatás
2016 április 29., 09:46
comments 222

Különös kísérletsorozatról számol be a tanárblogon Prievara Tibor, a Madách Gimnázium angoltanára, aki tavaly megkérte a diákjait, hogy az óra alatt küldjenek neki sms-t, de úgy, hogy ő ne vegye észre.

"Elég magabiztos voltam, azt gondolván, hogy azért nagyjából tudom, hogy mi minden történik körülöttem. Csúnya bukás lett a vége, csak az nem küldött sms-t, aki nem akart"

- írja a tanár a a blogon. Prievara idén megismételte a kísérletet, és nem hitt a szemének:

"Az, hogy 15 perc után kaptam a 17 fős csoportból 10+ sms-t, az hagyján. És tényleg nem vettem észre - pontosabban az elsőt lebuktattam, és ettől nagy lett a mellényem. No mindegy, aztán kezdődött az igazi macska-egér játék. Volt, aki először csak egyszerűen felhívott Messengeren, és volt, aki a táblán látható tízsoros kiírást küldte el hibátlanul. És ez mind semmi, mert olyan is, aki megcsinált egy feladatot, majd lefényképezte, és ezt továbbította nekem messenger-en, egy üzenettel, hogy akár ki is javíthatnám. Aztán az egyik diák angol szavakat kérdezett, és megint más az elolvasandó olvasmányból két teljes bekezdést kimásolt és elküldött."

A tanulság?

"Ismét bebizonyosodott - fogalmunk sincs arról, hogy mi történik az osztályteremben ... már ha nem akarják a diákok, hogy fogalmunk legyen."

További megdöbbentő részletek a Tanárblogon és a Hvg Online-on.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.