A hatalmas esőzés miatt összedőlt egy hatemeletes épület Nairobiban

külföld
2016 április 30., 16:01

Legalább tizenkét ember meghalt, mikor összedőlt egy hatemeletes épület Kenya fővárosban. Nairobiban napok óta ömlik az eső, az első vélemények szerint emiatt dőlhetett össze a ház, aminek romjai alól 134 embert kellett kórházba szállítani, köztük csecsemőket is. Az országban tevékenykedő Vöröskereszt bírálta a mentőszolgálatot, hogy csak késve érkeztek a péntek esti tragédia helyszínre.

photo_camera AFP PHOTO / JOHN MUCHACHA

A főváros rendőrfőnöke szerint az áradások miatt több utat le kellett zárni, azokon, amiken lehetett közlekedni hatalmas dugók alakultak ki, ezért értek csak órákkal a baleset után az összeomlott épülethez a mentősök. A folyóparton fekvő hatemeletes épület körzetéből több mint ezer evakuáltak, mert a hatóságok további épületdőléstől tartanak. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.