Romos házra kapott 622 ezer forintos napkollektor-támogatást az V. kerületi jegyző

POLITIKA
2016 április 30., 05:48
comments 94

Sélley Zoltánt 2013-ban nevezte ki az V. kerület jegyzőjévé Rogán Antal polgármester, miután az előző jegyző, az azóta korrupciós ügybe keveredett Rónaszéki László távozott a posztról. Sélleynek nem volt idegen az V. kerületi önkormányzati meló, 2013 előtt ugyanis az önkormányzati tulajdonú Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója volt.

Jegyzőként eddig azzal hívta fel magára leginkább a figyelmet, hogy egy önkormányzati ülésen 980 eurós cipőt villantott, még az árcédulát is rajtahagyta a luxuscipő bőrtalpán. Az Origo fotósa ezt meg is örökítette, később a jegyző azzal magyarázkodott a lapnak, hogy a cipőt ajándékba kapta, és amúgy is 70 százalékos leértékeléssel vette a testvére, csak rajta maradt az eredeti árcédula.

Sélley Zoltán és cipője - képünk illusztráció. (Tbg)
photo_camera Sélley Zoltán és cipője - képünk illusztráció. (Tbg)

Most a Blikk azt derítette ki, hogy Sélley 2008-ban, még a  Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként napkollektor-támogatásra pályázott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál, és

meg is ítéltek neki 622 ezer forint állami támogatást egy XII. kerületi ingatlanra.

A telken azonban csak egy ház falai állnak, az épületnek még teteje sincs. A Blikknek azt mondták a szomszédok, hogy már 10 éve abbahagyták ott az építkezést, azóta főleg csak hajléktalanokat látni a telken.

Sélley a Blikknek ezt a magyarázatot adta telefonon:

„Le kellett vennem a napkollektort, mert nem bírta el a tető, olyan gyenge a tetőszerkezet. Miután megerősítjük, visszarakatom.”

Majd a Blikk riportere felhívta a figyelmét, hogy a házon nincs is semmilyen tető. Mire a jegyző:

„Ha szemben állnak az ingatlannal, akkor a bal oldalon látnak egy házat. Azon volt a napkollektor.”

A telken valóban áll egy kisebb, romos ház. A jegyző szerint azon volt ugye a napkollektor, csak nem bírta el a tető. A szomszédon szerint abban, a kisebb házban is maximum hajléktalanok tanyázhattak az elmúlt pár évben.

Mikor a Blikk riportere tovább faggatta volna erről Sélleyt, az elnézést kért és letette a telefont, mondván, hogy egy fontos megbeszélésen ül éppen.

Sélley Zoltán a tulajdoni lap szerint 2008 őszén, közvetlenül a hitelválság előtt vette meg a XII. kerületi ingatlant, majd pár évvel később a szomszéd ingatlanhoz is hozzájutott, így egy 1041 négyzetméteres telke lett a XII. kerületben. A környék a Blikk szerint az ország egyik legdrágább vidéke, egy ekkora telek 100 millióba is kerülhet.

(A címlapi képen egy kísérleti napkollektor van, forrás: Wikipédia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.