The Edge az első rockzenész, aki felléphetett a Sixtus-kápolnában

zene
2016 május 01., 13:46
comments 36

The Edge - valódi nevén David Evans - négy számot adott elő a Sixtus-kápolnában. A kétszáz orvos, kutató és filantróp előtt játszó rockzenész Leonard Cohen If it be your will című számának feldolgozását és a U2 Yahweh, Ordinary love és Walk on című három számának unplugged-változatait adta elő héttagú ír kamaszkórus közreműködésével.

A fellépésről normális minőségű felvétel még nem került elő, egyelőre ez a kamerás verzió terjed:

link Forrás
The Edge, akinek apja áprilisban hunyt el rákban, és akinek lánya leukémiából gyógyult fel, a rákkutatás ismert támogatói közé tartozik. A vatikáni koncertet a regeneratív gyógyítás lehetőségeivel foglalkozó nemzetközi konferencia résztvevői számára rendezték. A tanácskozáson pénteken Joe Biden amerikai alelnök is felszólalt.
RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY
photo_camera RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY

A gitáros a közönséghez szólva megemlítette, mennyire meglepte a felkérés, hogy a 16. századi reneszánsz mester, Michelangelo csodálatos freskóival díszített falak között lépjen fel. Viccelődve jegyezte meg a U2 frontemberére, Bonóra utalva, hogy az ilyen meghívásokat más szokta kapni.

A zenész köszönetet mondott Ferenc pápának és más egyházi méltóságoknak, amiért átengedték a kápolnát a koncert számára. The Edge a műsort Ferenc pápának ajánlotta, akit a nép pápájának nevezett. "Csodálatos munkát végez, és folytassa is minél tovább" - mondta.
A pápa nem volt jelen a koncerten, de a hírek szerint a rockzenész pénteken találkozott vele a konferencián. (MTI/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.