111,6 millió forintnyi eurót követel egy francia férfi a volt munkahelyétől, mert baromira unatkozott munka közben

külföld
2016 május 02., 21:16
comments 48

A 44 éves Frédéric Desnard pert indított korábbi munkaadója, az Interparfums nevű francia parfümkereskedő cég ellen. 360 ezer eurót, azaz kb 111,6 millió forintot szeretne kárpótlásként, mert

nagyon unatkozott munka közben.

Desnard 8 éve dolgozott logisztikai vezetőként a cégnél, de egyszer csak azt érezte, hogy kiközösítették. Az volt a fő baja, hogy főnöke nem adott neki több munkát, ezért kezdett unatkozni.

A férfi azt állítja, hogy az untatás tudatos stratégia volt a főnöke részéről arra, hogy végkielégítés nélkül el tudja távolítani a cégtől.

A több hónapnyi munkahelyi unalom Desnard ügyvédje szerint védence egészségét is megviselte: fekélye lett, depresszióban szenvedett és álmatlanság gyötörte. A bíróságon azt mondta, belebetegedett, hogy nem volt mit csinálnia, a semmittevés miatt haszontalannak érezte magát.

Végül betegszabadságra ment, 7 hónapnyi betegszabadság után pedig végkielégítés nélkül kirúgták. Azért követel 360 ezer eurónyi kárpótlást, mert az egészségi kárait és a betegszabadsága miatt kiesett fizetését is be akarja hajtani.

A francia munkajogi törvények elismerik a tétlenségre ítélést, mint a vezetői zaklatás egyik formáját, de ebben az ügyben még kérdéses az ítélet.

Az Interparfums elutasította a vádakat, arra hivatkozva, hogy 2015 decemberében egy francia bíróság már nekik adott igazat egy másik ügyben Frédéric Desnard-ral szemben. Akkor a bíróság kimondta, hogy kirúgott férfi rágalmazta a céget, és hogy személyes ellenérzései vannak a vállalat iránt. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt