Emberi szem ennél pontosabban még nem látta a Plútó felszínét

űr
2016 május 02., 20:24
comments 58

A NASA kiadott egy térképet a Plútó felszínéről. Ez a legpontosabb kép, amit eddig emberi szem a kisbolygó felszínéről láthatott.

A Pluto felszínéről készült síkvetület közepén jól látható a szív alakú fennsík, amely alatt hatalmas, száz kilométer mély óceán rejtőzhet.
photo_camera Forrás: NASA

A térkép ide kattintva nagyobb felbontásban is elérhető.

A NASA úgy tudta ezt megcsinálni, hogy egymáshoz csatolta a New Horizons űrszonda eddig küldött képeit. A szonda nemrég repült el a Plútó mellett, hogy úgy megnézze a jeges égitestet, ahogy még soha semmi. (Mic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.