Orbán Viktor felhívta a figyelmet egy tehetséges Puskás-akadémistára

2016 május 2., hétfő 8:16
83

Nem olyan hosszú az a névsor, akikre büszkék az NB I-ből kizuhant Puskás Akadémiánál idén, Orbán Viktor például négy embert sorolt fel abban az interjúban, amit közvetlenül a kiesés előtt adott alapítóként az akadémia honlapjának.

Puskás Akadémia ismeretlen kérdezője: Kudarcnak tekinti, hogy ebbe a helyzetbe kerültünk?

Orbán Viktor: Nem vagyok tőle boldog, de szembe kell nézni azzal a realitással, hogy a 12 csapatos bajnokság számunkra komoly akadály és erőnk fölötti erőpróba. Az egész év tekintetében– a kiesés elleni vergődésünk mellett – azt is érdemes figyelembe vennünk, hogy egyik növendékünk, Kleinheisler László (Felcsúton csak Scholes) fontos szerepet játszott a magyar labdarúgó válogatott fantasztikus sikerében, és ma a Brémában játszik. Másik növendékünk, Gyurcsó Ádám felől pedig a lengyel bajnokságból várjuk a híreket. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a ma délután az ezüstért harcoló Videotonban két saját nevelésű akadémistánk is (Géresi és Szolnoki) pályára léphet, ezek a mi akadémiánk nagy sikerei, és azzal biztatnak, hogy évtizednyi munkák gyümölcsei kezdenek beérni.

Géresi balra, a Felcsút büszkesége Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor

Géresi Krisztián valóban pályára lépett a Videotonban. Ő maga egyébként a Nemzeti Sportban április 9-én így emlékezett vissza a felcsúti időkre:

„A Vidiben kezdtem igazoltan játszani, és egy felcsúti kitérőt leszámítva nem is igen futballoztam máshol, de visszagondolva az utánpótlásban töltött évekre, mindig is az utolsók közt voltam, keveset játszottam. Felcsúton is, Fehérváron is.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt