Török Gábor szerint a Fideszben sokan örülnek az MNB-botrányoknak

Török Gábor és Mráz Ágoston elemzők szokásosnak mondható havi páros interjújából közölt rövid részletet a Heti Válasz, aminek egyik fontos témája az MNB-alapítványok kifizetései miatt kipattant felháborodás.

Török azt mondja, hogy vannak szép számmal olyan kormánybarát csoportok, amelyek egyáltalán nem bánják, ha végre kellő figyelem összpontosul arra, micsoda hátországot épít Matolcsy György jegybankelnök. Többen kimondottan szívesen látják, hogy a botrány kipattanásával az Orbán Viktor egyik legfontosabb gazdasági támaszának és bizalmasának számító elnök veszít befolyásából, erejéből.

"Az MNB rendelkezésére álló hatalmas pénztömeg csípi egyes gazdasági-politikai körök szemét, ezért jó, ha tudatosítjuk: amit a színfalak előtt látunk, nem pusztán a klasszikus kormány–ellenzék szembenállás következménye, hanem a mélyben zajló üzleti-hatalmi versengésé is. Márpedig az a tény, hogy egyes Fidesz-közeli erők érdekeltek Matolcsy gyengülésében, azt is jelenti, hogy napirenden tudják tartani ezt az ügyet – akkor is, ha az ellenzék impotenciája miatt már rég lekerülne onnan."