Kifog az orvosokon a pakisztáni inverzvámpír-gyerekek rejtélye

külföld
2016 május 06., 19:31
comments 105

A 13 éves pakisztáni Shoaib Ahmed és 9 éves öccse, Abdul Rasheed, teljesen normális, mozgékony gyerekek. Az ember nem is venné észre, hogy valami nincs rendben velük.

De amint a Nap eltűnik a horizonton, a két fiú teljes katatóniába zuhan. Nem tudnak beszélni, nem tudnak enni, nem tudnak mozogni sem.

Már több pakisztáni orvos is megvizsgálta őket, de egyikük sem tudta megmondani, mi lehet a gyerekek baja. A fiúkat jelenleg egy iszlámábádi klinikán vizsgálják, mintáikat pedig külföldre is elküldik elemzésre. A kezelést a kormány állja, a testvérek családja ugyanis nagyon szegény.

A fiúk apja és anyja Pakisztán dél-nyugati tartományából, Beludzsisztánból származik, és első fokon unokatestvérek. Hat gyerekük született, közülük ketten fiatalon meghaltak. A másik két élő gyereknek nincs olyan problémája, mint 13 és 9 éves testvéreiknek.

Az apjuk szerint a fiúk egyszerűen csak a Napból szerzik az energiát. Az orvosok azonban elutasították ezt a magyarázatot, sőt szerintük a napsugaraknak egyáltalán nincs szerepük a tünetekben. Azért gondolják így, mert a testvérek felhős időben és akár teljesen sötét szobában is tudnak rendesen mozogni, feltéve, hogy nappal van. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.