Kifog az orvosokon a pakisztáni inverzvámpír-gyerekek rejtélye

A 13 éves pakisztáni Shoaib Ahmed és 9 éves öccse, Abdul Rasheed, teljesen normális, mozgékony gyerekek. Az ember nem is venné észre, hogy valami nincs rendben velük.

De amint a Nap eltűnik a horizonton, a két fiú teljes katatóniába zuhan. Nem tudnak beszélni, nem tudnak enni, nem tudnak mozogni sem.

Már több pakisztáni orvos is megvizsgálta őket, de egyikük sem tudta megmondani, mi lehet a gyerekek baja. A fiúkat jelenleg egy iszlámábádi klinikán vizsgálják, mintáikat pedig külföldre is elküldik elemzésre. A kezelést a kormány állja, a testvérek családja ugyanis nagyon szegény.

A fiúk apja és anyja Pakisztán dél-nyugati tartományából, Beludzsisztánból származik, és első fokon unokatestvérek. Hat gyerekük született, közülük ketten fiatalon meghaltak. A másik két élő gyereknek nincs olyan problémája, mint 13 és 9 éves testvéreiknek.

Az apjuk szerint a fiúk egyszerűen csak a Napból szerzik az energiát. Az orvosok azonban elutasították ezt a magyarázatot, sőt szerintük a napsugaraknak egyáltalán nincs szerepük a tünetekben. Azért gondolják így, mert a testvérek felhős időben és akár teljesen sötét szobában is tudnak rendesen mozogni, feltéve, hogy nappal van. (Guardian)