Kövér helyreigazította az MTI-t arról, kik is jelentenek halálos veszélyt a demokráciára

POLITIKA
2016 május 06., 12:55
comments 91

A jelek szerint van olyan idézet Kövér Lászlótól, ami még Kövér Lászlónak is sok.

Az MTI tegnap szemlézte a házelnök interjúját, amit a Gosc Niedzielny című lengyel katolikus hetilapnak adott.

A hírből kiderült, hogy Kövér László szerint mi jelent halálos fenyegetést a demokráciára:

„A keresztény, illetve a konzervatív értékektől eltérő szemlélet terjesztésében jelentős szerepet tölt be a nehezen szabályozható, ugyanakkor a nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média - fejtette ki Kövér, a demokráciát veszélyeztető «halálos fenyegetésnek»", és a szemünk láttára alakuló "új totalitarizmusnak" nevezve ezt a jelenséget”.

Vagyis az internet és a média.

De nem így van.

Mert az Országgyűlés HIvatala kiadott egy közleményt. Eszerint „az MTI anyaga alapján félreértelmezés vagy tudatos félremagyarázás a magyarországi sajtóban az az állítás, hogy Kövér László az internetet halálos veszélyként említette volna”. (A sajtót eszerint nem korrigálta.)

Az interjúban a közlemény szerint a házelnök azokról a különböző gazdasági érdekcsoportokról beszélt, amelyek a demokratikus kormányoknak diktálhatnak.

A pontos fordítás a hivatal szerint ez, most már akkor beidézzük az egészet:

"Nagy feszültséget okozott Lengyelországban és Magyarországon is az internet beszabályozásának kísérlete. Milyen mélyen avatkozhat be az állam a polgárok szabadság-szférájába?

Nem létezik korlátlan szabadság, mert ez előbb-utóbb önmaga ellentétébe fordul. A káosz, az a szabadság totális elvesztését jelenti. Ezért egyensúlyt kell keresnünk mindannyiunk biztonsága és az egyén szabadsága között. Hozzá kell tenni, hogy ennek a diskurzusnak külső feltételrendszere is van. Ebben a játékban részt vesznek ugyanis hatalmas nemzetközi konzorciumok és tőkecsoportok, amelyek minden ellenőrzést nélkülözve működnek. Ha nem a nép által választott kormányok döntenek azon programok, értékek alapján, amelyeket a választási kampányban bemutatnak, hanem különböző gazdasági érdekcsoportok diktálhatnak a demokratikus kormányoknak Görögországtól Magyarországon, Lengyelországon át egészen az Egyesült Államokig, akkor a világ egy teljesen új korszakba lép.

Ez veszélyt jelent a demokráciára?

Halálos veszélyt. A szemünk láttára születik egy új totalitarizmus, amely másként épül fel, mint a kommunizmus vagy a nácizmus. Ebben is több milliárd embert nyomnak el, tíz meg száz milliónyian fognak belehalni, csak nem gulágokban és koncentrációs táborokban. Nem ejt erőszakot a testünkön, hanem az elménket dominálja, kívánságokat, divatot, szükségletet kreál. Hisz a média, azaz a tudatot és a közvéleményt alakító ipar a kezükben van. Érdemes közelebbről megnézni például azt, milyen mintát propagál Hollywood. Biztosíthatom Önt, hogy ez nem a keresztény vagy konzervatív értékek világa. Vagy milyen mintákat csempésznek be az otthonainkba nap, mint nap a reklámokon keresztül, a gyermekeinkre rendkívüli módon hatást gyakorolva milyen életstílust propagálnak? Már rég elveszítettük minden befolyásunkat erre a szférára.”

Az MTI helyreigazította saját tegnapi hírét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.