Rogán szomszédjának a cégei, Kiszelly Zoltán és a Blogstar üzemeltetője is szerződött Rogán minisztériumával

POLITIKA
2016 május 06., 11:22
comments 40

Megjelentek a Miniszterelnöki Kabinetiroda első negyedéves szerződései a kormany.hu-n.

A legnagyobb összegre a Network 360 Reklámügynökség Kft. és az Affiliate Network Kft. szerződött, ez a két Rogán Antal Pasa-parki szomszdéjának, Csetényi Csabának a cégei. A március 7-étől augusztus 10-éig tartó időszakra 3 milliárd forintról állapodtak meg. Ezért a két cég elvégzi a következőket:

„a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktuális kormányzati intézkedésekről szóló lakossági tájékoztató kampányaival kapcsolatos feladatok ellátása (grafikai tervezés, gyártás, online kommunikációs és közösségi médiaszolgáltatások, integrált reklámügynökségi szolgáltatások, kutatási feladatok, médiatervezés és vásárlás, PR ügynökségi szolgáltatások, stratégiai tervezés és tanácsadás)”.

Ügyvédekre (Buczkó Ügyvédi Iroda, Dr. Székely Marianna, Karafiát Ügyvédi Iroda, Kosik Ügyvédi Iroda, Pál és Kozma Ügyvédi Iroda) 18 millió ment mindössze. Ehhez képest protokolltanácsadásra 7,9 millió kap a Gate Open Kft.

Szecsődi Balázs udvari fotósként 4,8 milliót kap fél évre. A Bayer Zsolt blogjának is otthont adó Blogstar üzemeltetője, a Cvikker Média február és június közepe közötti időszakra 7,2 milliót kap Rogánéktól. Kiszelly Zoltán politikus 6,9 milliót számlázhat idén a Miniszterelnöki Kabinetirodának. A miniszterelnöki szövegíró Görgényi Tamás cége ötmilliót kap idén.

A miniszterelnok.hu-t februárban és márciusban 850 ezer forintért működteti a több állami intézménnyel is szerződő gallaidesign. A cég honlapján csak a tulajdonos Gallai Máté neve, telefonszáma és mailcíme látható.

A szerződések listájából az is kiderül, hogy a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület ingyen megkapta használatra a Magyarország jobban teljesít szlogent. Ezt a Fidesz is használhatja egyébként, az Együtt viszont nem kapott rá engedélyt, mert rosszhiszeműen használta volna fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.