Több száz hallgató ment el a Vörösmarty térre a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes koncertjére, amivel a főváros forráskivonása miatt tiltakoztak

2016 május 7., szombat 14:26
275

Délután öt órára a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván karmester vezényletével ingyenes koncertet szervezett a Vörösmarty térre. Mint írták:

„A múlt héten a Fővárosi Közgyűlés váratlanul háromnegyedével (260 millió forintról 60 millió forintra) csökkentette a Budapesti Fesztiválzenekar éves támogatását, amelynek következményeként terveink módosítására kényszerülünk. Ez hazai és külföldi közönségünket és az általunk szolgált budapesti és vidéki közösségeket is érinti.”

A koncertre megtelt a Vörösmarty tér:

Update: a kép csalóka, valójában nem telt meg a tér, ahogy az a Slejm drónvideóján is látszik:

Fischer Ivánék Mozarttal kezdtek:


Tarlós István pénteken azt mondta, hogy már februárban szólt a karnagynak a csökkenő támogatásról, aki szerinte ezután egyszerűen letagadta, hogy ott járt a városházán. „Fischer úr férfiatlanul hisztérikus viselkedése magyarázatra szorul” – mondta a főpolgármester.(Magyar Narancs)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt