Az egész emberiség példát vehet erről a két robotcsótányról

ÉLET
2016 május 07., 04:37

A Kaliforniai Egyetem kutatói lemodellezték és robotcsótányokban sikeresen újraalkották az igazi csótányok híresen bajtársias mozgását.

A csótányok ugyanis nem csak abban jeleskednek, hogy nem halnak akkor sem, ha levágod a fejüket, hanem csapatmunkában is jók, ha valahonnan valahová fel kell mászni. Szó szerint bakot tartanak egymásnak.

link Forrás

Ezt a vicces, aranyos dolgot az istent játszó emberek azért csinálták, mert a szakmában most divatos a robotbajtársiasság témakörével foglalkozni.

Feltételezésük, hogy a robotok munkáját hatékonyan tudja segíteni egy másik robot. A csótányos kísérlet azt mutatja, soha nem volt még ennél semmi sem igazabb! (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.