Három egyetemistát megvertek a biztonsági őrök az ELTE buliján

fesztivál
2016 május 07., 13:49
comments 193

Az egyik sértett a Lágymányosi Eötvös Napok (LEN) Facebook-oldalán azt írta, hogy három fiatalt is megvertek a biztonsági őrök – vette észre az Index.

Mint azt a lány írta, csütörtök éjjel a nagysátor bejáratánál a biztonsági őrök verekedést kezdeményeztek, és szétverték a barátját, a barátaikat és őt is többször megütötték. Szerinte sok tanú bizonyíthatja, hogy miután leütötték a barátját, és a földön feküdt, az egyik biztonsági ember többször fejen és gyomron rúgta, a másik ismerősét pedig orron és arcon verték. Állítása szerint őt háromszor megütöttek, amitől leesett a földre, pedig ő nem is ütött, csak kiabált, hogy ne bántsák a többieket.

Azt is írta, hogy valaki videóra vette az esetet, ezért a segítségét kérik, hogy eljuttathassák a felvételt a megfelelő emberekhez, ugyanis feljelentést tennének. Ezért elkérték a szervezőktől a Majka-koncert idején a nagysátornak a vécék felőli bejáratánál dolgozó biztonsági őrök adatait. Több kommentelő arról írt, hogy a biztonságiak kifejezetten agresszívak voltak.

A LEN szervezői egy magánüzenetben közölte: intézkednek, felvették a kapcsolatot a céggel. A bulit az ELTE HÖK négy részönkormányzata szervezte, de a rendezvény résztvevői szerint hivatalosan a K&B Fest Kft. a lebonyolító. A cég szervezte a nemierőszak-botrány miatt elhíresült gólyatábort is – írja az Index, ami egyelőre várja a rendőrség válaszát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.