A Fidesz jelöltje győzött a paksi időközin

politika
2016 május 08., 17:10
comments 151

Az ország számos településén tartottak időközi választást vasárnap, és a legtöbb helyen függetlenek indultak függetlenek ellen.

Igazán komoly pártok közötti verseny csak Pakson alakult ki, ahol egy önkormányzati képviselői helyért ment a verseny.

Az eredmény:

  1. Szabó Péter, Fidesz - KDNP 48%,
  2. Mezősi Árpád - MSZP 37,6%,
  3. Gáspár Viktor - Jobbik 13%,
  4. Szarka Istvánné - Magyar Munkáspárt 1%.

A részvétel elég csekély, 24,7%-os volt.

Pakson 2014-ben minden egyéni képviselői helyet egy bizonyos Néppárt nyert meg, így eddig ez a körzet is az övék volt. A Néppártot olyan fideszesek alapították, akik összevesztek a párt központi vezetésével. Az akkori választás után viszont a helyi Fidesz teljes vezetése lemondott, és az utánuk következők már kibékültek az egykori szakadárokkal, így a várost vezető Néppárt ezúttal nem indított saját jelöltet, hanem ők is a Fidesz jelöltjét támogatták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.