Magára rántotta Óhajtott Sebestyén szobrát egy idióta turista Lisszabonban

külföld
2016 május 08., 04:40
comments 65

A férfi úgy érezte, nem lenne teljes a portugáliai nyaralása, ha nem tudna szelfizni a 16. századi uralkodó 126 éves szobrával, ezért felmászott hozzá a lisszaboni Rossio vasútállomásnál. Csakhogy felérve megbillent, és Sebestyénnel együtt a földre zuhant.

Miután a szobor darabokra tört, a férfi megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök elkapták. Hamarosan bíróság előtt kell elmondania, hogy lehetett ekkora idióta.

I. Sebestyén eddig is az ország egyik legtragikusabb sorsú királynak számított, 24 évesen a Kszar al-Kabír mellett vívott csatában vereséget szenvedett a török-marokkói seregtől, az ellenség elfogta, és a megcsonkított holttestét csak később találták meg. (Reuters/The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.