A terézvárosi önkormányzat azonnali hatállyal megválik a lúgos orvostól

Múlt héten ítélték négy év börtönre B. Krisztiánt, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatóját aljas indokból elkövetett, maradandó károsodást okozó testi sértés és kifosztás miatt. B. Krisztián bosszút akart állni volt barátnőjén, egy injekcióval elkábította, majd lúgot öntött a nemi szervére.

Hétfőn a terézvárosi önkormányzat képviselő-testülete rendkívüli ülésen tárgyalta meg a kerületben gyermekorvosi praxist kapott B. Krisztián ügyét.

A kerület közleménye szerint azonnali hatállyal felmondják az egészségügyi ellátási szerződést a Szociális Oktatási és Szervezési Kft.-vel - ez a vállalkozás foglalkoztatja B. Krisztiánt.

A kerület megbízza a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatot (TESZ), hogy működjön közre az idáig B. Krisztián által ellátott gyermekháziorvosi körzetben az alapellátás biztosításában.

A kerület a közlemény szerint "nem, kíván súlyos bűncselekmény első fokon elítélt vádlottjával együtt dolgozni", és azt írják, "amennyiben az orvos a szerződés előtt nem hallgatta volna el, hogy ellene büntetőeljárás folyik, biztosan nem szavazza meg korábban a képviselő-testület a kft-vel a szerződést".

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.