Beszélni is alig képes, de miután le tudta kurvázni a volt barátnőjét, a bíró beszámíthatónak nyilvánította

media
2016 május 09., 16:01
comments 313

Mindössze a második tágyalásai nap után ítéletet hozott a bíró abban az igen szaftos perben, amiben Sumner Redstone 92 éves médiamágnás most 52 éves volt barátnője annak a kimondását szerette volna elérni, hogy a férfi tavaly októberben, a szakításuk idején nem volt beszámítható állapotban. Manuela Herzer azért perelt, mert a szakítás előtt 70 millió dolláros vagyont örökölt volna, de Redstone az eset miatt megváltoztatta a végrendeletét. A pernek ráadásul további következményei is lehettek volna, hiszen az idős milliárdos a CBS és a Viacom többségi tulajdonosa. Ha ebben az ügyben nem beszámíthatónak mondták volna ki, elveszíthette volna a cégei feletti irányítást.

photo_camera Sumner Redstone, fotó: Michael Tran/FilmMagic
A felperes ügyvédei végig arra hajtottak, hogy a bíróság előtt tehessenek fel kérdéseket Redstone-nak, ami végül pénteken,
. A médiamágnás nem volt abban az állapotban, hogy személyesen jelenjen meg: videókapcsolatot létesítettek vele, a két ügyvéd kérdezhette, a válaszait pedig egy tolmácsszerepet betöltő ápoló interpretálta, mivel a férfi nem tud érthetően beszélni. Redstone - mint utóbb kiderült - lényegében az első válaszával sikert aratott. Herzer ügyvédje ugyanis azzal indított, hogy tudja-e, ki az a Manuela Herzer. Mire a férfi azt felelte, hogy Manuela egy kibaszott kurva. Utána is képes volt érzékeltetni, hogy miért szakított a nővel. "Kirúgtam" - mondta egyszer. Később viszont elveszette a fókuszt, több kérdésre is ugyanezzel a Manuela is a fucking bitch-ezéssel válaszolt, majd miután nem nagyon tudott szóban reagálni, megpróbáltak áttérni arra a módszerre, hogy az ábécé betűire mutogatva válaszoljon, de az idős üzletember ezt már képtelen volt végrehajtani.

photo_camera Manuela Herzer, fotó: David Livingston/Getty Images

Amikor a felperes ügyvédje cselesen megkérdezte tőle az eredeti családnevét, azt sem tudta megmondani. Azt viszont felismerte, hogy egy megmutatott fotó a Viacom birtokában lévő Paramount filmstúdióban készült.

Amikor a saját ügyvédje kezdte kérdezgetni, több kérdésére is képes volt válaszolni. Csakúgy mint arra, amikor a bíró azt tudakolta, hogy mit szeretne ettől a pertől. Azt szerette volna, hogy Manuela eltűnjön az életéből. (A férfi azért lett döhös Herzerre, mert az állítása szerint eldugott előle egy levelet, amit egy másik, korábbi barátnője írt neki.)

Ez a tanúvallomás teljesen megváltoztatja az ügy megítélését - nyilatkozta azon melegében David Cowan bíró. Nem a levegőbe beszélt, hiszen ma le is zárta az ügyet, beszámíthatónak nyilvánítva a milliárdost.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.