Leműttette a mellbimbóit és a köldökét, mert a tetoválást már túl bénának tartotta

MŰVÉSZET
2016 május 09., 12:06

Karim Boumjimarnak rá kellett jönnie, hogy a tetoválások és a piercingek egyre inkább családbarát divattá züllöttek, és nem jók már arra, hogy a tinik lázadásának szimbólumai legyenek.

A Londonban élő és alkotó, 18 éves, spanyol-marokkói származású művész így jutott arra, hogy le kell műttetnie a köldökét és a mellbimbóit, hogy műtárgyként eladhassa őket. Nem sokkal a műtét után Boumjimar képeket is posztolt az Instagramjára a leműtött mellbimbóiról, amikből fülbevalókat csinált. Most úgy számol, hogy ezeket akár 1000 fontért is el tudja majd adni. A Dazed interjút is készített a művésszel, aki elmondta, hogy egyszerűen meg akarta változtatni a testét, mert úgy tekint rá, mint egy üres vászonfelületre. „A testünk eszköz arra, hogy megmutassuk, milyenek vagyunk emberként”.

Elmondta, hogy nagy hatással volt rá a Stelarc nevű performanszművész, aki egy fület varratott a bal karjához. Boumjimarhoz hasonlóan ő is médiumként használja a testét. Vannak olyan performanszai is, mikor különféle technológiai eszközöket illeszt a testéhez.

Boumjimar bevallotta, hogy egyébként csak nemrég jutott eszébe, hogy leszedeti a mellbimbóit. Hozzátette, hogy rengeteg biztatást kapott ehhez az internetről, ami nagyban megváltoztatta a gondolkodását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.