Már a Financial Timesig is eljutott az MNB-alapítványok wellnessbunkerének híre

gazdaság
2016 május 09., 02:25
comments 28

Az MNB alapítványainak pénzköltéséről írt összefoglalót hétfőre a világ vezető gazdasági napilapja, a Financial Times. A lap cikke indításaként kiemeli, hogy az MNB

részben

olyan dolgokra költötte a forint gyengítésével szerzett 1,7 milliárd eurós profitját, amire a világ más nemzeti bankjai is szokták, vagyis értékes műtárgyakat vett

és a világ egzotikus pontjain, például Buenos Airesben és Bejrútban is

irodát nyitott.

Ami már az FT szerint is szokatlan, az az, hogy a magyar GDP ~1 százalékét alapítványokba lapátolták át, majd kijelentették, hogy ez a pénz elvesztette közpénzjellegét. Azt is megemlítik, hogy a pénz egy részét aztán Matolcsy unokatestvérének törpebankjában sikerült elhelyezni, ahogy megemlékeznek a budai Várba tervezett legendás wellnesbunkerről is, amiről az alapítványok azt közölték, hogy még nem okézták le és más terveket is vizsgálnak még.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.