London új polgármestere nem kér abból, hogy Donald Trump beengedje őt muszlimként az USA-ba

külföld
2016 május 10., 14:39
comments 92

Sadiq Khan, London új munkáspárti polgármestere már reagált is arra, hogy az amerikai elnökké választása esetén az összes muszlimot az Egyesült Államokból kitiltani készülő Donald Trump jelezte, Khannal kivételt tenne, és számára engedné a beutazást.

Khan szerint viszont ez az egész ügy nem csak róla szól, hanem barátairól, családtagjairól és mindazokról az emberekről, akik hozzá hasonló háttérrel érkeznek a világ minden tájáról.

Saiq Khan
photo_camera AFP PHOTO / LEON NEAL

A frissen megválasztott polgármester szerint Trump nézetei a muszlimokról ráadásul mindkét országot kevésbé biztonságossá tehetik, hiszen azt kockáztatja ezekkel, hogy hogy elidegeníti a társadalmaktól az ott élő muszlimokat és a szélsőségesek felé tolja őket.

Donald Trump és azok, akik azt gondolják, hogy a nyugati liberális értékek nem összeegyeztethetőek a mainstream iszlámmal, London megmutatta nektek, hogy tévedtek.

- üzente Khan.

Trump hétfőn nyilatkozott arról, hogy örül Khan megválasztásának, mert mindig vannak kivételek:

"Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó dolog, és remélem, hogy nagyon jó munkát fog végezni, mert őszintén, az nagyon, nagyon jó lenne. Mert szerinte ha ő jó munkát végez, az igazán jó lesz, példát fog mutatni. Ha jó munkát végez, és őszintén jó munkát végez, az nagyszerű dolog lenne."

- foglalta össze Trump szokott éleslátásával a kérdést.

Khan amúgy hazai pályán is meg kellett küzdjön a rasszizmussal, nem kell neki Trump. A toryk jelöltje, Zac Goldsmith egészen gyomorforgató, rasszista kampányt folytatott ellene a polgármesteri választásokon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.