Menekültügyi törvénymódosítás: kedvezmények a letelepedési kötvényt vásárlóknak, szigorítás a menedékkérőknek

migráció
2016 május 10., 8:38
comments 70

Kedden meg  113 igen, 40 nem szavazattal és 21 tartózkodás mellett megszavazta a magyar Országgyűlés az migráció törvényekről szóló módosítást.

Könnyítés a letelepedési kötvényt jegyzőknek

A módosítás után egyszerűsödnek a vásárlók adminisztrációs terhei: kevesebb okirat is elegendő a letelepedést jegyzőknek. Az eljárási idő pedig jelentősen, 70 napról 30 napra csökken

Szigorítás a menedékkérőknek

Június elsejétől megszűnik a menekültekkel és az oltalmazottakkal kötött integrációs szerződés, ami szerint eddig kicsivel magasabb összegben kaptak szociális juttatásokat mint a magyar állampolgárok. A törvény módosítás szerint az eddigi két hónap helyett csak egy hónapig lesznek jogosultak a befogadó állomáson tartózkodni a menekültek.

Az elfogadott törvény szerint őrizetbe lehet venni azt, akit a magyar hatóságok a dublini eljárás keretében vettek át és az átadó tagállamban menedékkérő, Magyarországon azonban nem az. A rendelkezés célja, hogy így biztosítsák az érintett részvételét az idegenrendészeti eljárásban. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt