Kiss László bocsánatot kért áldozatától

Ma délelőtt ügyvédek jelenlétében Kiss László felkereste egykori áldozatát, Takáts Zsuzsannát, akitől bocsánatot kért, és akitől bocsánatot is nyert. Mindez az Index beszámolója szerint a százhalombattai képviselőtestület rendkívüli ülésén hangzott el.

Kiss két társával 1961-ben erőszakolt meg egy lányt a sportuszodában. Az ügy a szélesebb nyilvánosság előtt csak idén lett ismert.

Az egykori szövetségi kapitány a nemi erőszak miatt kiszabott börtönbüntetésről azt mondta, hogy koncecpiós perben ítélték el. Áldozata szombaton szólalt meg, Takáts Zsuzsa azt mondta: sem a tárgyalás alatt, sem azóta nem kért tőle bocsánatot Kiss, ezért nem is tudott neki megbocsátani. Azért is szólalt meg a Kisst védők dezinformációi alapján halottnak hitt nő, mert elege lett a hazugságokból, és hogy Kiss László a megbánás vagy a beismerés helyett tagadott.

A bocsánatkérés csak ma történt meg. Százhalombatta polgármestere számolt be erről a rendkívüli képviselő-testületi ülés előtt, amelynek témája Kiss díszpolgári címének visszavonása és a róla elnevezett sportuszoda átnevezése. Az ülést megelőzve Kiss kérte, hogy vegyék vissza dízspolgári címét és másról nevezzék el az uszodát. Még ma leszedik Kiss nevét az uszoda épületéről.