Mauritiusról áramlik a legtöbb befektetés Indiába

külföld
2016 május 11., 06:59
comments 60

És most a kormány megadóztatja a mauritiusi tőkebefektetések Indiában szerzett jövedelmeit. Azért teszik ezt, mert a legtöbb elemzés szerint a mauritiusi tőke igazából indiai tőke, amit a hazai cégek adóelkerülési céllal visznek ki a szigetre. Ugyanez a helyzet a második legnagyobb indiai tőkebefektető Szingapúrral is, és most a szingapúri befektetéseket is adóztatni fogják.

A kormány nem fél attól, hogy ezzel elijesztenék a befektetőket, hiszen a mauritiusi és szingapúri befektetők többségükben úgyis csak álcázott indiai cégek, üzleti kapcsolataik pedig teljesen Indiához kötik őket.

Az új adóztatási rendszerről szóló nemzetközi megállapodásokat már alá is írta Narendra Modi indiai miniszterelnök a mauritiusi és szingapúri vezetőkkel.

A megállapodás szerint az indiai adóhatóság 2020-ig az indiai befektetési adó felét szedi be a Mauritiusra és Szingapúrba bejegyzett, de Indiában befektető cégektől, 2020-tól pedig a teljes összeget. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.