Otthon is tarthatnának fegyvert a belügyisek

POLITIKA
2016 május 11., 06:35
comments 142

A Belügyminisztérium alá tartozó fegyveres szervezetek dolgozói könnyebben juthatnának önvédelmi fegyverhez - írja egy belső körlevélre hivatkozva a Magyar Idők.

Hogy miért lazítana az eddigi szigorú szabályokon a BM, az nem derül ki Tasnádi László leveléből. Az igények felméréséről szóló értesítést megkapta a büntetésvégrehajtás országos parancsnoka, a TEK főigazgatója, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatója, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgató-helyettese, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója, az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője és az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója.

Tasnádi szerint a leggondosabb körültekintéssel és a lehető legszűkebb körre korlátozva kell engedélyezni az önvédelmi fegyverek használatát. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a terv megosztja a rendvédelmi vezetőket, vannak, akik ellenzik. Van olyan rendvédelmis dolgozó, aki szerint túl közeli még annak a rendőrnőnek az ügye, aki februárban megölte gyerekét, aztán főbe lőtte magát a XVIII. kerületben a hazavitt szolgálati fegyverével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.