Szijjártó szerint Magyarország nyújtotta a legnagyobb segítséget a németeknek és az osztrákoknak a menekültválság alatt

politika
2016 május 11., 18:17
comments 201

A külügyminiszter szerda este interjút adott a CNN-nek, a riporter pedig rákérdezett, hogy ha egyszer Magyarország jelentős forrásokat kap az Európai Uniótól, akkor a kormánynak nem kellene-e tiszteletben tartania az EU-s törvényeket, nem kellene-e több szolidaritást mutatnia az EU-s országokkal.

Szijjártó Péter erre közölte, hogy szerinte Magyarország mutat legtöbb szolidaritást Németországgal és Ausztriával, mert „mi vagyunk az egyetlenek, akik azt mondhatják: megállítottuk az illegális migráció beáramlását a határainkon. Magyarország területén keresztül többé nem áramlik illegális migráció Ausztria és Németország felé”.

Szerinte az nem jele a szolidaritásnak, hogy vannak olyan országok, amelyek ráteszik a terhet Ausztria, Németország vagy Svédország vállaira. Elmagyarázta, hogy Magyarország viszont nem ezt teszi, megállította a beáramlást a határainál.

Úgy látja, hogy ez a szolidaritás kérdése. „Mi a schengeni övezet része vagyunk, ami kötelessé tesz a külső határok védelmére, és mi ezt tesszük” - mondta el megint Szijjártó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.