Szijjártó szerint Magyarország nyújtotta a legnagyobb segítséget a németeknek és az osztrákoknak a menekültválság alatt

2016 május 11., szerda 18:17
201

A külügyminiszter szerda este interjút adott a CNN-nek, a riporter pedig rákérdezett, hogy ha egyszer Magyarország jelentős forrásokat kap az Európai Uniótól, akkor a kormánynak nem kellene-e tiszteletben tartania az EU-s törvényeket, nem kellene-e több szolidaritást mutatnia az EU-s országokkal.

Szijjártó Péter erre közölte, hogy szerinte Magyarország mutat legtöbb szolidaritást Németországgal és Ausztriával, mert „mi vagyunk az egyetlenek, akik azt mondhatják: megállítottuk az illegális migráció beáramlását a határainkon. Magyarország területén keresztül többé nem áramlik illegális migráció Ausztria és Németország felé”.

Szerinte az nem jele a szolidaritásnak, hogy vannak olyan országok, amelyek ráteszik a terhet Ausztria, Németország vagy Svédország vállaira. Elmagyarázta, hogy Magyarország viszont nem ezt teszi, megállította a beáramlást a határainál.

Úgy látja, hogy ez a szolidaritás kérdése. „Mi a schengeni övezet része vagyunk, ami kötelessé tesz a külső határok védelmére, és mi ezt tesszük” - mondta el megint Szijjártó.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt