Az osztrák vasút vezetőjét nevezik ki kancellárnak Ausztriában

külföld
2016 május 12., 11:23
comments 80

Christian Kern, a osztrák vasút (ÖBB) vezetője lesz az új kancellár és az osztrák szociáldemokraták (SPÖ) vezetője, miután Werner Faymann hétfőn lemondott minden tisztségéről. Az SPÖ hivatalosan még nem erősítette meg a kinevezéséről szóló sajtóértesüléseket, de a Der Stnadard párton belüli forrásai megerősítették.

Az 50 éves Christian Kern nem rendelkezik túl sok politikai tapasztalattal, de miután 2010-ben átvette az adósságban úszó állami vasúttársaságot, sikerült konszolidálnia a helyzetet. Az utóbbi években pedig már nyereséget is sikerült elérnie az ÖBB-vel. A szociáldemokratákhoz annyiban kötődik, hogy a párt parlamenti lapjának szóvivője volt. (Der Standard/FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.