Élő közvetítésnél olvasta fel a Bundestagban a török elnököt bestialitással és pedofíliával vádoló versikét az unalmas német konzervatív politikus

külföld
2016 május 12., 19:47
comments 111

Nagy botrány van egy ideje Németországban, amiért egy humorista ellen eljárást indított az ügyészség, miután az egy mérsékelten vicces verssel "megsértette" Törökország mélyen antidemokratikus elnökét, Recep Tayyip Erdogant. Az eset óta nagyjából konszenzus van arról Németországban, hogy a külföldi politikusok megsértésének tilalmáról szóló részt törölni kell a német btk-ból (Strafgesetzbuch), mert a fura rendelkezés megengedhetelenül csorbítja a szólásszabadságot.

Detlef Seif, a konzervatív CDU egy ismeretlen és a német újságok szerint még a német mezőnyben is kifejezetten unalmas profilú képviselője viszont úgy döntött, eljött az ő ideje, és felolvasta a Bundestagban a humorista versét. Íme:

link Forrás

Vicces csavar, hogy birkák szopatásáról és gyerekpornó-nézésről szóló, unalmasfejű német politikus tolmácsolásában megszólaló verset élőben közvetítette a német közszolgálati tévé. (ARD)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.