Kipróbálták Musk csodavonatát

TECH
2016 május 12., 18:01
comments 104

A Hyerloop nevű hiperszupergyors magnetikus vonatszerű valami ugyan elsőre poénnak indult – Elon Musk tech-sztár beszélt róla félig viccből egy 2012-es konferencián –, de most már annyira komolyra fordult, hogy végre is hajtották az első tesztjét.

photo_camera David Becker/Getty Images/AFP

A vonat tesztje sikeres volt, felgyorsult a 800 km/órás csúcssebességére, mielőtt a homokpadba csapódott volna, a baj csak az, hogy ha lettek volna rajta utasok, akkor azok nagy eséllyel húspasztává változtak volna. Szóval a technológia még nincs tökéletesség szinten, de apró lépésekben halad a világ.

link Forrás

A Hyperloop One nevű cég 2020-ra szeretné üzembe helyezni a hipervonatot, de legalább két másik cég dolgozik ugyanezen a projekten. (Wired, DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.