Ukrajnában hoztak egy törvényt, miszerint a főügyésznek ezentúl nem kell jogi diploma

jog
2016 május 12., 09:53
comments 59

Jurij Lucenkót, Petro Porosenko pártjának frakcióvezetőjét nagyon kineveznék már főügyésznek, és ennek egyetlen akadálya van csupán: Lucenko

nem rendelkezik jogi diplomával,

márpedig a hatályos törvények szerint ez előfeltétele a főügyészi poszt betöltésének.

photo_camera Jurij Lucenko. Forrás: Wikipedia

Mit tesz ilyenkor az ember? Hoz egy törvényt, miszerint a főügyésznek nem kell jogi diploma, és kész.

Az ukrán parlament elé terjesztett új javaslat szerint ezentúl

a főügyésznek felsőfokú végzettséggel, legalább öt év jogi vagy törvényhozási vagy rendfenntartói szerveknél szerzett munkatapasztalattal kell rendelkeznie.

Az egyértelműen Lucenkóra szabott törvényt heves vita, durva szóváltások és bekiabálások után 258 támogatószavazattal hagyta jóvá a 450 fős törvényhozás. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.