100 milliót költ a kormány a határon túli oktatásra

POLITIKA
2016 május 13., 08:38
comments 55

Összesen mintegy 100 millió forintos támogatást kapnak a határon túli pedagógus szakmai szervezetek, egyesületek a határon túli magyar köznevelés megerősítésére.

A külhoni nyári akadémiák támogatására kiírt 2016-os meghívásos pályázat eredménye - Forrás. kormány.hu
photo_camera A külhoni nyári akadémiák támogatására kiírt 2016-os meghívásos pályázat eredménye - Forrás. kormány.hu
Az oktatási államtitkárság pénteki közleménye szerint a nyári akadémiák megrendezésére 5 szervezet kapott összesen 40 millió forintos támogatást az oktatási államtitkár döntése alapján. Ezek a programok a magyar pedagógus szövetségek és a szakmai szervezetek kezdeményezésére a magyar nyelvű továbbképzési rendszert próbálják megerősíteni.

A határon túli magyar oktatás szolgáltatásainak, módszertani központjainak, pedagógus egyesületeinek működtetésére 14 szervezet között 60 millió forintot osztottak szét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.