Andy Vajna kölcsönkért, és kapott: 13 000 000 000 forintot

gazdaság
2016 május 13., 04:31

A Világgazdaság nézte meg, hogy hányadán áll Andy Vajna és a TV2-t megvásárló cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft.. Spoiler: semmi meglepő.

Vajna cégét szépen kitömték: összesen

13,2 milliárd forintnyi rövid, és hosszú lejáratú kölcsönt jegyeznek a kockásfüzetben.

Tételesen:

a Magyar Broadcasting egyszer kapott 6,7 milliárdot az Eximbanktól arra, hogy megvásárolja a TV2-t, emellett 6,6 milliárd forint rövid lejáratú kölcsönt tüntetett fel a mérlegében.

Ez pont kétszer nagyobb összeg, mint amiről eddig lehetett tudni.

Az állami bank finanszírozása vásárlás is után is folytatódik: a múlt héten az Eximbank-jelzálogbejegyzése jelent meg a TV2 Média Csoport Kft. üzletrészein. Állítólag 1,2 milliárd forintos működési hitelt is kaptak Vajnáék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.