Obamáról neveztek el fekete kecskét Szocsiban

ÁLLAT
2016 május 16., 12:18
Fotó: Wikimedia Commons
photo_camera Fotó: Wikimedia Commons

Oroszországban sokan nem szeretik Barack Obama amerikai elnököt, és ezt igyekeznek is kimutatni minden lehetséges gesztussal. Szocsiban egy farmer például Obamáról nevezte el egyik fekete kecskéjét, akit aztán a közeli vadaspark fogadott örökbe. Kecskének lenni Oroszországban nem túl hízelgő dolog: általában önfejű, makacs, konok emberekre használják ezt a jelzőt.

A kecskét első körben megpróbálták eljuttatni Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, de arról tájékoztatták a park igazgatóját, hogy "az elnök úr nem vesz részt találkozókon kecskékkel." Obama így marad a dél-keleti oroszország parkban, ahol csatlakozhat a nőstény kecske Merkelhez, akit még év elején fogadtak örökbe a helyiek.

Az igazgató szerint jelentősebb papírmunka előzte meg a kecske odaszállítását, mert írásba kellett adni a farmernek, hogy Obama nem tetvesen vagy férgesen érkezik a vadasparkba. (NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.