Szerbiában tönkreteszi a málnásokat a májusi hó

időjárás
2016 május 16., 16:25
comments 89

Valóságos hóvihar tombolt hétvégén Nova Varoš területén a Magyar Szó tudósítása szerint, ami miatt egyes falvakban szünetel az áramellátás, a gazdák Ivanjicában és Prijepoljeban pedig aggódnak a gyümölcsökért. Az alacsonyabban fekvő nyugat-szerb területeken "csak" pár centi vastag réteg marad a hóból, de az 1000 méter felett fekvő településeken ez 10-20 centi is lehet.

A szerb közmédiának nyilatkozó gazdák mind a málna miatt aggódnak, mert akár a komplett éves termés odaveszhet. Nem csak a termés fagyása fenyeget: a hó súlya miatt terhelt gyümölcsfák maguk is veszélyben vannak, mert a kettős súly miatt könnyebben törnek az ágak.

A májusi hó egyébként a helyiek szerint állítólag nem ritkaság errefelé: két éve ugyanitt, ugyanekkor 25 centi is esett már. (Magyar Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt