A KDNP-s Rubovszky annyit se tud a kamerákról, mint én 5 éves koromban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A parlamenti igazságügyi bizottság ülése előtt Vass Imre fideszes képviselővel beszélgetve a KDNP-s Rubovszky György azt mondta, a kormánypártok nem fogják jövőre újraválasztani Áder Jánost köztársasági elnöknek, „Viktor nem engedi meg”, pedig szerinte 1990 óta ő a legjobb államfő. Rubovszky azt is mondta, hogy akár házszabálysértéssel is megakadályozza egy jobbikos javaslat napirendre vételét.

De nem az a lényeg, hogy miről beszéltek, hanem hogy ez hogyan derült ki. A Hír TV kamerája ugyanis a teremben volt, és erre Vass is felhívta Rubovszky figyelmét, amire a mindig kellemetlenül szórakoztató válaszokat adó KDNP-s politikus azt mondta:

„Ezt a mennyiségű hangot ez csak nem tudja rögzíteni!”

Hát de, tudja, úgynevezett puskamikrofonnal. (Egyébként sem az elhangzott szavak mennyisége a lényeg.)

Amikor ez kiderült, és a Hír TV kérdezni akarta Rubovszkyt Áderről, a politikus azt mondta: egy magánbeszélgetést hallgatott ki, ezért „aljas”, de nem tagadta az állításait. (Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője egyébként azt mondta, nem tud arról, hogy Orbán ne akarná Áder János újraválasztását.)

Ennél még 5 évesen is jobban értettem a témát, és frappánsabb reakcióit is adtam, amikor reggel, vajaskenyér-majszolás közben felbukkant előttem egy kamera:

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.