Hosszú Katinka legyőzhetetlen, 200 méter háton is Európa-bajnok

2016 május 17., kedd 16:59

Hosszú Katinka második aranyérmét nyerte a londoni vizes Európa-bajnokságon: a 400 méter vegyes után az úszóversenyek keddi napján 200 méter háton sem talált legyőzőre.

A Vasas 27 éves sportolója pályafutása 11. Eb-aranyérmét nyerte, most rajt-cél győzelmet aratott. A táv feléig az Európa-csúcs részidejénél is gyorsabb volt, a végére viszont kissé elfáradt, a második ukrán Darina Zevina is megközelítette, de végül 2:07.01 perccel győzött.

„Nagyon elfáradtam a végére. Ez volt a taktika, hogy rendkívül erősen kezdek, de az olimpián ennél jobb idő kell majd. Örülök az első helynek és az időnek is” – mondta Hosszú, aki kifejtette, más érzésekkel várja a riói játékokat, mint a londonit várta. Nem az érmek színe dönti majd el, hogy megérte-e a munka, mert az elmúlt 3,5 év már megérte – mondta.

A szám másik magyar indulója, Burián Kata megúszta az olimpiai A szintet, és negyedik lett. Burián legfőbb célja az volt, hogy 2:10.60 perces olimpiai A szintnél gyorsabb legyen, és ezt 2:10.17 perces idejével teljesítette is. „Nagyon fájt ez az úszás, de nagyon nagy álmom vált valóra. Nem hittem, hogy a nullából egy év alatt idáig el lehet jutni” – mondta a 21 éves Burián Kata.

A Balog Gábor, Financsek Gábor, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna összeállítású magyar 4x100 méteres vegyes vegyesváltó bronzérmet szerzett. (MTI)