Hosszú Katinka legyőzhetetlen, 200 méter háton is Európa-bajnok

sport
2016 május 17., 16:59
comments 182

Hosszú Katinka második aranyérmét nyerte a londoni vizes Európa-bajnokságon: a 400 méter vegyes után az úszóversenyek keddi napján 200 méter háton sem talált legyőzőre.

A Vasas 27 éves sportolója pályafutása 11. Eb-aranyérmét nyerte, most rajt-cél győzelmet aratott. A táv feléig az Európa-csúcs részidejénél is gyorsabb volt, a végére viszont kissé elfáradt, a második ukrán Darina Zevina is megközelítette, de végül 2:07.01 perccel győzött.

„Nagyon elfáradtam a végére. Ez volt a taktika, hogy rendkívül erősen kezdek, de az olimpián ennél jobb idő kell majd. Örülök az első helynek és az időnek is” – mondta Hosszú, aki kifejtette, más érzésekkel várja a riói játékokat, mint a londonit várta. Nem az érmek színe dönti majd el, hogy megérte-e a munka, mert az elmúlt 3,5 év már megérte – mondta.

A szám másik magyar indulója, Burián Kata megúszta az olimpiai A szintet, és negyedik lett. Burián legfőbb célja az volt, hogy 2:10.60 perces olimpiai A szintnél gyorsabb legyen, és ezt 2:10.17 perces idejével teljesítette is. „Nagyon fájt ez az úszás, de nagyon nagy álmom vált valóra. Nem hittem, hogy a nullából egy év alatt idáig el lehet jutni” – mondta a 21 éves Burián Kata.

A Balog Gábor, Financsek Gábor, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna összeállítású magyar 4x100 méteres vegyes vegyesváltó bronzérmet szerzett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.