Nagyon szomorú véget ért annak a bölényborjúnak a története, amit turisták raktak az autójukba, hogy ne fázzon

ÁLLAT
2016 május 17., 08:06
comments 51

Nagyon rossz ötlet volt autóba rakni az a bölényborjút, amit a Yellowstone Parkban találtak turisták a csordától elkóborolva. A kirándulók valamiért azt hitték, hogy fázik az állat, ezért berakták a kocsiba, miközben hívtak egy parkőrt.

link Forrás

Arról már tegnap írtunk, hogy a parkőr szerint nagyon rossz ötlet volt megmelengetni a kis bölényt. A Park szabályzata szerint nemcsak megérinteni, de megközelíteni is szigorúan tilos az állatokat. Most kiderült, hogy miért nagyon indokolt ez a rendelkezés.

Hiába engedték ugyanis vissza a borjút, a csorda már nem fogadta vissza. Ezért elaltatták az állatot.

link Forrás

Az eutanáziát sokan felháborodva fogadták, de a park ezt azzal indokolta, hogy az állat nem tudta volna még ellátni magát, hónapokra karanténba kellett volna zárni. És egyébként sem az állatok megmentése, hanem az ökológiai szisztéma fenntartása a park feladata, és sajnos elfordul, hogy elhullanak fiatal borjak. Bár ebben az esetben ehhez kellett az emberi beavatkozás is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.