Nagyon szomorú véget ért annak a bölényborjúnak a története, amit turisták raktak az autójukba, hogy ne fázzon

2016 május 17., kedd 8:06
51

Nagyon rossz ötlet volt autóba rakni az a bölényborjút, amit a Yellowstone Parkban találtak turisták a csordától elkóborolva. A kirándulók valamiért azt hitték, hogy fázik az állat, ezért berakták a kocsiba, miközben hívtak egy parkőrt.

Arról már tegnap írtunk, hogy a parkőr szerint nagyon rossz ötlet volt megmelengetni a kis bölényt. A Park szabályzata szerint nemcsak megérinteni, de megközelíteni is szigorúan tilos az állatokat. Most kiderült, hogy miért nagyon indokolt ez a rendelkezés.

Hiába engedték ugyanis vissza a borjút, a csorda már nem fogadta vissza. Ezért elaltatták az állatot.

Az eutanáziát sokan felháborodva fogadták, de a park ezt azzal indokolta, hogy az állat nem tudta volna még ellátni magát, hónapokra karanténba kellett volna zárni. És egyébként sem az állatok megmentése, hanem az ökológiai szisztéma fenntartása a park feladata, és sajnos elfordul, hogy elhullanak fiatal borjak. Bár ebben az esetben ehhez kellett az emberi beavatkozás is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt