Nincs kínosabb annál, amit az MSZP művel Török Zsolt büntetésével

politika
2016 május 17., 12:16
comments 199

24 óra alatt olyan történetet kerekített maga köré az MSZP, amelyre egyetlen másik párt nem volna képes ezen a bolygón.

Hétfőn Török Zsolt egykori MSZP-szóvivő kétségbeesett posztban fordult ismerőseihez, mert nem tudja kifizetni tartozásait, miután a bíróság 500 ezer forint megfizetésére kötelezte Selmeczi Gabriella javára. Török 1000-2000 forintos adományokat vár, hogy ki tudja egyenlíteni a számlát.

photo_camera Török eredeti FB-posztja.

Török még 2013-ban az ATV egy adásában - sok más mellett - azt nyilatkozta, hogy Selmeczi személy szerint is felelős a 3000 milliárdos magánnyugdíjpénztári vagyon lenyúlásáért, amiből aztán "500 milliárd forintért MOL-részvényeket vásárolt". Ezzel a bíróság szerint sérült Selmeczi jó hírnévhez fűződő személyiségi joga.

Törököt elértük telefonon, és nem tagadta, hogy hibázott, mert Selmeczi nyilván nem maga tömte ki a zsebeit MOL-részvényekkel, maximum a Fidesz képviselőjeként támogatta az üzletet. A bíróságot viszont nem hatotta meg az érve, miszerint nagy sietségben pontatlanul fogalmazott - a felperesnek adtak igazat.

Az MSZP közleményt adott ki a poszt után, amiben az állt, hogy a párt "az eddigi anyagi segítségen túl is teljes mértékben szolidáris Török Zsolttal, akit azért büntettek meg több mint félmillió forintra, mert kimondta az igazságot az ellopott magánnyugdíjakról. Az MSZP eddig is megvédte azokat, akiket a Fidesz megtámadott, és ezután is kiállunk azok mellett, akik felemelik szavukat az orbáni diktatúra ellen!" Állítólag a frakció tagjai "magánemberként is segítenek neki."

A fordulat kedden jött, amikor Selmeczi Gabriella lenyilatkozta a Magyar Időknek, hogy ő maradéktalanul megkapta a pénzt az MSZP-től. Azaz Török az MSZP-nek tartozik, nem a fideszes politikusnak, és ezért kénytelen ismerőseihez fordulni. Töröktől megtudtuk azt is, hogy a bíróság ráadásul az első és a másodrendű vádlottat egyaránt sújtja, azaz Török és az MSZP papíron közösen felelősek fizetni.

photo_camera Selmeczi és az ő jó hírnévhez fűződő személyiségi joga.  

Az áprilisi ítélet után a párt és a volt szóvivő megállapodtak, hogy felezik a költségeket, de még a perköltséget is a volt szóvivőnek kell állnia.

A hibát valóban Török követte el, de a szóvivőket azért tartják a pártok, hogy az általuk sulykolt paneleket puffogtassák, és nem ritka, hogy emiatt túlzásokba esnek. Nem kell messze menni: maga Selmeczi Gabriella is mondott nagy dolgokat még Fidesz-szóvivőként. Az a minimum, hogy a párt ilyen esetben teljes mellszélességgel kiáll kommunikátorai mellett. Pláne ha még rá is szorulnak.

Töröktől megkérdeztük, hogy ha hibázott, miért KIMONDTAM AZ IGAZSÁGOT mottó alatt gyűjt pénzt ismerőseitől. Szerinte ez a szlogen arra vonatkozik, hogy a műsor nagy részében és munkája során a valódi kérdésről beszélt, azaz hogy hovát tűnt 3 millió állampolgár nyugdíjmegtakarítása. De az igazi hunyó a sztoriban az MSZP:

  • Nem állnak ki teljesen anyagilag szóvivőjük mellett. Ez remek üzenet minden képviselőnek, aki a jövőben a nyilvánosságban igyekszik képviselni a pártot.
  • Kifizetik a teljes büntetést, de engedik a helyzetet odáig fajulni, hogy Török az ismerőseitől kéregessen pénzt, amit aztán visszafizethet nekik.
  • Ezek után kiadnak egy közleményt arról, hogy mennyire szolidárisak Törökkel, aki kimondta az igazságot, és "remélik, hogy ezt a példát a demokrácia és a szólásszabadság hívei minél nagyobb számban követik."
  • Másnap a párt megmaradt lelkes szimpatizánsai a Magyar Időkből és Selmeczi Gabriellától szembesülnek azzal, hogy Töröknek szánt adományaiknak mi is a sorsa.

Időközben Török levette a posztot a Facebookról, amiből úgy tűnt, hogy összegyűlt a zseton. Miután újra elértük őt, kiderült, hogy nem erről van szó, hanem a párt úgy döntött a (a lebukás után), hogy mégis elengedi Török tartozását, aki pedig visszafizeti az adományokat a támogatóknak.

link Forrás

Ha valakinek van még komoly bizodalma az MSZP-ben, annak bíztatásul jelezzük, hogy nyáron tisztújítás lesz a pártban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.