Polt Péter szerint a Quaestor-nyomozáson dolgozó, váratlanul elhunyt ügyészt rendkívüli módon bántották az ügyészséget ért kritikák

Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlésben egy kérdésre válaszolva azt közölte, hogy a Quaestor-ügy váratlanul és tragikusan fiatalon múlt héten elhunyt ügyészét "élete utolsó időszakában rendkívüli módon bántották azok az alaptalan rágalmak, amelyek az ügyészség vádiratát és az azt megelőző munkáját érintették".

Poltot Szakács László, az MSZP képviselője kérdezte a Quaestor-ügy állásáról, van-e kormányzati szereplő az érintettek között. A legfőbb ügyész a válasza elején hozta szóba az ügyész halálát. Mint mondta, az elhunyt kolléga emléke megköveteli, hogy „a csoportvezető ügyész úr nagyon lelkiismertes és nagyon kitűnő munkát végzett ebben az ügyben”.

Szerinte a Quaestor-ügyben az ügyészség rendkívül lelkiismeretes és gyors nyomozást végzett, januárban elkészült a vádirat, azt be is nyújtották a bíróságra.

Polt elismerte, hogy szakmai jellegű vita van az ügyészség és bíróság között (a Quaestor-ügyben április eleje óta civakodik a Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék: az utóbbi szerint hiányos a vádirat, az előbbi viszont nem hajlandó a hiányt pótolni). A legfőbb ügyész szerint a vádirat jó, de a bíróság felszólításának eleget téve a május 31-i határidőre elvégzik a hiánypótlást, nem lesz akadálya a tárgyalásnak. Vagyis Tarsoly Csaba mégis bíróság elé állhat.