A Matolcsy-alapítványok cége beszállt a fakitermelésbe

2016 május 18., szerda 7:40
50

132 darab fát vágatott ki az MNB-alapítványok tulajdonában álló Kecskeméti Duális Oktatás Zrt., hogy helyet csináljon az új, kecskeméti egyetemi városrésznek, és ezért tevékenységei körébe felvette a fakitermelést is – írja a Világgazdaság.

Fakitermelés a Fülöp-szigeteken. (AFP PHOTO / TED ALJIBE) Fotó: TED ALJIBE

Ezek helyett 848 darab fát fog telepíteni az alapítványi cég, közölte a Pallas alapítványok kommunikációs munkatársa. Azt is elmondta, a fákat az építési engedélyben lévő kertészeti szakvélemény alapján vágatták ki. Ehhez a cég tevékenységi körébe fel kellett vennie az erdészeti és egyéb erdőgazdálkodási tevékenységet, a fakitermelést, valamint az építési terület előkészítését. Ez április 22-én történt meg, a bővítést a cégbíróság május 4-én jegyezte be:

A KEDO Zrt.-t 12 milliárd forint alaptőkével hozták létre a Pallas alapítványok, a tőkét a Növekedési Hitel Banknál vezetett számlára utalták még tavaly. A KEDO Zrt. vezérigazgatója Szemerey Szabolcs, aki Matolcsy György jegybankelnök, illetve Szemerey Tamás NHB-tulajdonos rokonságához tartozik, és egyébként a kecskeméti polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia férje. Az alapítványi cég Kecskeméten épít egyetemi campust – ez a szolnoki és a kecskeméti főiskolák összeolvasztásával létrejött Pallas Athéné Egyetem lesz –, ehhez számos ingatlant is vásároltak. (Világgazdaság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt