A Matolcsy-alapítványok cége beszállt a fakitermelésbe

132 darab fát vágatott ki az MNB-alapítványok tulajdonában álló Kecskeméti Duális Oktatás Zrt., hogy helyet csináljon az új, kecskeméti egyetemi városrésznek, és ezért tevékenységei körébe felvette a fakitermelést is – írja a Világgazdaság.

Fakitermelés a Fülöp-szigeteken. (AFP PHOTO / TED ALJIBE)

Ezek helyett 848 darab fát fog telepíteni az alapítványi cég, közölte a Pallas alapítványok kommunikációs munkatársa. Azt is elmondta, a fákat az építési engedélyben lévő kertészeti szakvélemény alapján vágatták ki. Ehhez a cég tevékenységi körébe fel kellett vennie az erdészeti és egyéb erdőgazdálkodási tevékenységet, a fakitermelést, valamint az építési terület előkészítését. Ez április 22-én történt meg, a bővítést a cégbíróság május 4-én jegyezte be:

A KEDO Zrt.-t 12 milliárd forint alaptőkével hozták létre a Pallas alapítványok, a tőkét a Növekedési Hitel Banknál vezetett számlára utalták még tavaly. A KEDO Zrt. vezérigazgatója Szemerey Szabolcs, aki Matolcsy György jegybankelnök, illetve Szemerey Tamás NHB-tulajdonos rokonságához tartozik, és egyébként a kecskeméti polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia férje. Az alapítványi cég Kecskeméten épít egyetemi campust – ez a szolnoki és a kecskeméti főiskolák összeolvasztásával létrejött Pallas Athéné Egyetem lesz –, ehhez számos ingatlant is vásároltak. (Világgazdaság)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.