Claire ugyannyit keres mint Frank Underwood

Az Egyesült Államokban, és főleg Hollywoodban állandó témát jelentenek a férfiak és nők fizetése közötti különbségek, és a filmiparban egyre többen állnak ki amellett, hogy ezeket a különbségeket meg kell szüntetni.

Robin Wright / Claire Underwood. Foto: flickr.com

A Rockefeller Foundation keddi eseményén erről beszélt Robin Wright színésznő is, aki a Netflix House of Cards c. sorozatában a First Ladyt - Claire Underwoodot - alakítja az amerikai elnököt játszó Kevin Spacey - Frank Underwood - oldalán.

A keménykezű Claireként ismert Wright elég nyíltan érvelt amellett, hogy nem volt hajlandó egyetlen centtel kevesebbért sem vállalni a szerepet, mint partnere, Spacey, és ha nem kapja meg, amit kért, akkor következő lépésben a nyilvánossághoz fordul. A producerek nem haboztak, és egyből egalizálták a fizetését Spacey pénzével.

Wright egyébként később maga is rendezett részeket, és Spacey oldalán executive producerként is részt vállalt a sorozatban.

Wright azt is mondta, hogy kevés olyan sorozat van, ahol a feleség egyenrangú szereplőként jelenik meg a férj mellett, a House of Cards viszont ilyen. És ennek üzenetértéke kell legyen, hiszen ők az elnöki házaspárt alakítják.

Spacey egyébként 2014-ben, a harmadik széria előtt epizódonként 500 ezer dollárt keresett a sorozattal. (Huffington Post)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.